Izberite vrtne stole v samo 3 korakih!

Vrtni stoli so osnovni deli vrtnega pohištva in se uporabljajo na vrtovih, balkonih in terasah. Težko sprejemamo obiske, se sproščamo ali uživamo obroke z domačimi, ko se nimamo kam usesti. Zato bi morali resno razmisliti o nakupu posameznih delov vrtne opreme. Ne čakajte in preverite, kaj morate upoštevati pri nakupovanju. Ponujamo vam odgovore na najpogostejša vprašanja.

1. korak: izberite slog vrtnih stolov

Izkoristite ponudbo trgovin, ki se osredotočajo na raznolikost in obsežno ponudbo. Na voljo imate vrtne stole v različnih slogih:

  • futurističen,
  • sodoben minimalističen,
  • tradicionalen,
  • stiliziran oz. starinski,
  • nekonvencionalen,
  • ruralen.

Kako se torej pravilno odločiti? Model stolov prilagodite ostalim elementom opreme in okolju. Če imate takšno priložnost, uporabite že pripravljene komplete proizvajalca z mizo/ mizico. Zahvaljujoč temu boste prejeli garancijo za združljivost. Če to ni mogoče, izberite isto barvo in material, iz katerega je izdelan pohištveni komplet.

2. korak: izberite material – les, ratan in plastiko

Vrtni stoli so lahko iz različnih materialov. Med najbolj priljubljenimi so naravni materiali (npr. les ali ratan), pa tudi nekateri sintetični materiali (npr. polirattan). Omeniti pa velja, da jih proizvajalci nenehno dopolnjujejo v želji, da povečajo njihovo trajnost ali funkcionalnost. Zelo priljubljena rešitev je uporaba kovinskega okvirja z lesenim, ratanskim, sintetičnim ali celo tkaninskim sedežem in naslonom. Na tej stopnji je vse odvisno od vašega proračuna, želja in pričakovanj.

3. korak: vrtni stoli in njihova funkcionalnost

Inovativni vrtni stoli ponujajo številne možnosti za prilagajanje posameznih nastavitev. Bolj ko manipulirate z višino ali naslonom (npr. za noge, roke ali glavo), tem bolje. Če nimate tako visokih pričakovanj, pa tudi po sezoni nimate veliko prostega prostora za shranjevanje vrtnega pohištva, si omislite vrtne stole, ki jih je mogoče zložiti/ sestaviti. Zahvaljujoč temu bodo zavzeli veliko manj prostora v omarah, kleteh, garažah in skladiščih.

Similar Posts:

Releated

ergonomske dvižne pisalne mize

Spoznajte izjemne prednosti dvižne pisalne mize

Delo v pisarnah ali od doma za računalnikom zna biti precej naporno, zlasti če uporabljate neprimerno zasnovan stol in mizo. Udobje in dobro počutje pa tudi produktivnost pri delu za računalnikom je namreč v veliki meri najbolj odvisno od omenjenih kosov pohištva. Za delo za računalnikom je v zadnjih letih izjemno priljubljena izbira dvižne pisalne […]

Evolucija vinarskih posod

Transport vina do kupcev je bil v zgodovini vinogradništva pomemben izziv. Prvotno so vino shranjevali v živalskih mehovih, kasneje pa so prišle v uporabo manjše prenosne glinene posode, imenovane amfore. Ta tradicija je trajala v Vzhodnem rimskem cesarstvu vse do 11. stoletja. Na kontinentalnem delu Evrope so Galci okoli leta 350 pr. n. št. razvili […]