Drevo življenja blagodejno vpliva na naše zdravje

Za veliko rastlin vemo, da so odlične za naše zdravje, nekatere služijo zgolj kot čudovit okras, nekatere pa imajo možnost doseči oboje, tako služijo kot okrasna sobna rastlina in hkrati blagodejno vplivajo na naše zdravje. Sem sodi tudi drevo življenja, ki je zelo priljubljena rastlina, ki krasi naš dom. Morda smo pa vedeli, da je tudi dobrodejna našemu zdravju in sicer usklajuje ter pospešuje absorbacijo snovi v črevesju, razstruplja telo in aktivira izločanje škodljivih snovi v telesu.

Za rastline skrbimo po navodilih, ki jih prejmemo pri nakupu le te. Običajno dobimo vedno kartonček na katerem piše, kakšno nega zahteva rastlina. Če se ravnamo po teh navodilih, bo rastlina nemoteno rastla in uspevala. Ni pa nujno, da je morda bolezen rastline posledica nepravilnega vzdrževanja, pride lahko tudi do drugih okvar, nad katerimi nimamo vpliva. Sicer pa je pravilno vzdrževanje in nega bistvenega pomena. Nekatere rastline potrebujejo veliko pozornosti in nege, spet drugi nekoliko manj ali le malenkost. Glede na to, kakšna oseba smo, se bomo seveda odločili za naše želje primerno. V kolikor smo začetnik ali nekdo, ki morda ne zna najbolje z rastlinami, se priporočajo bolj trdožive rastline, odporne. Sicer pa seveda lahko z ustrezno nego skrbimo tudi za nekoliko zahtevnejše.

Drevo življenja je rastlina, kateri ustrezajo zračna mesta, sončna, to pomeni da potrebuje svetlobo. V poletnem času potrebuje veliko toplote in skromno količino vode. Od spomladi do jeseni uspeva tudi zunaj, saj prenese kratkotrajne nizke temperature pod ničlo. Če imamo možnost, je najbolje da jo zalivamo z deževnico. Ne zahteva rednega presajanja in to lahko storimo na nekaj let. Seveda pa moramo biti zato posajena v velikem loncu, da ima dovolj prostora. Zalivamo jo največ dvakrat na teden.

Ima pa zelo zanimivo ime in sicer morda nekoliko tudi, zaradi vseh blagodejnih učinkov na naše telo in zdravje. Je pa hkrati tudi čudovit okras, sploh večjih prostorov. Rastline imajo resnično to sposobnost, da tudi najbolj dolgočasne prostore spremenijo polepšajo, dajo jim življenje. Zato nas ne preseneča, da se z njimi srečujemo skorajda v vsakem domu. Glede na okus in seveda na želje pa bomo postavili ustrezne rastline v različne prostore.

Pri rastlinah je izjemno pomembno to, da jih primerno negujemo, jim nudimo pogoje, pod katerimi bodo lahko rastle in uspevale. V kolikor opazimo, da se z rastlino nekaj dogaja in je nekaj, kar ji ne ustreza, hitro ukrepamo.

Similar Posts:

Releated

Pomladno prezračevanje trave s prezračevalniki

Če želite imeti lep in zdrav travnik, ga morate negovati. Najbolj učinkovit način za ohranjanje kondicije vašega travnika je uporaba bencinskega prezračevalnika – vertikulatorja. Bencinski prezračevalnik trave omogoča, da se odstrani čopasta trava, mah in odmrle travne delce, kar izboljša absorpcijo hranil, zraka in vode v zemljo, kar pa pripomore k zdravim travnim koreninam. Prezračevalnik […]

številne različne otroške igrače

Najbolj priljubljene otroške igrače

Če izbirate igračo za svojega malčka ali malčka prijateljev, morate biti pozorni še na marsikaj drugega in ne zgolj na videz. Določene otroške igrače so namreč izjemno ljubkega videza, a morda niso najbolj primerna izbira glede na starost malega junaka. Ko kupujemo igrače za otroke pa seveda nismo pozorni samo na njihovo starost, temveč tudi […]