Spoznajte izjemne prednosti dvižne pisalne mize

Spoznajte izjemne prednosti dvižne pisalne mize

Delo v pisarnah ali od doma za računalnikom zna biti precej naporno, zlasti če uporabljate neprimerno zasnovan stol in mizo. Udobje in dobro počutje pa tudi produktivnost pri delu za računalnikom je namreč v veliki meri najbolj odvisno od omenjenih kosov pohištva.

Za delo za računalnikom je v zadnjih letih izjemno priljubljena izbira dvižne pisalne mize, ki prinaša številne pozitivne učinke na uporabnika pa tudi na njegovo produktivnost.

Ergonomsko zasnovana pisarna

V zadnjih letih so ergonomske zasnovane pisarne, ergonomski stoli ter dvižne pisalne mize vedno večji trend. Raziskave namreč kažejo, da prekomerno sedenje za računalnikom lahko vpliva na številne težave, ki so povezane tudi z zdravjem.

Glavni namen dvižne pisalne mize in drugih ergonomsko zasnovanih kosov pohištva za pisarno je vsekakor oblikovanje delovne postaje na način, da lahko dovolj dobro pripomore k izboljšanju zdravja zaposlenih in povečanju produktivnosti. Posledično se s tem lahko zmanjša tudi stroške odsotnosti z delovnih mest zaradi tako imenovanih poklicnih bolezni.

Spoznajte pozitivne učinke dvižnih miz za pisarne

Dvižne pisalne mize prinašajo vrsto prednosti, med drugim:

  • izboljšujejo splošno počutje,
  • višajo raven energije,
  • izboljšujejo produktivnost in kreativnost,
  • povečujejo porabo energije v mirovanju,
  • višajo raven koncentracije in zmožnost kritičnega mišljenja,
  • manjšajo porabo po kavi in energijskih pijačah.

Če za pisalno mizo sedite več kot šest ur na dan, zagotovo kažete več znakov psihološke utrujenosti in slabega počutja. Tiste osebe, ki svoj delovni čas razgibajo s pomočjo dvižne pisalne mize pa poročajo o precej izboljšanem splošnem počutju, o zmanjšanih ravneh utrujenosti, napetosti in podobno.

Znano je, da sedenje bistveno upočasni metabolizem ter zmanjšuje raven porabe kalorij v mirovanju. Z delom stoje, ki ga omogoča dvižna pisalna miza, pa lahko porabite tudi do 12 % več – to je okoli 50 kalorij na uro. Slednje na letni ravni zagotovo ni zanemarljivo.

Komu je dvižna pisalna miza namenjena?

Izbira dvižne pisalne mize je predvsem dobrodošla za vsa podjetja pa tudi posameznike, ki jim je res mar za svoje dolgoročno zdravje, prav tako za optimalno produktivnost pri delu.

Po meri izdelana inovativna ergonomska dvižna pisalna miza za optimalno produktivnost in številne pozitivne učinke na zdravje uporabnika

Zagotovo nakup dvižne pisalne mize še zdaleč ne pomeni, da morate za pisalno mizo stati celotni delovni čas. Njene pozitivne učinke lahko občutite že, če za njo stojite zgolj petnajst minut.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.