Igrali bi se, pa nas je sram

Menite, da so družabne igre namenjene samo otrokom in da so »nevredne« odraslega človeka? Škoda, kajti igra, takšna ali drugačna, je več kot samo način za preganjanje dolgega časa v prostih urah. Družabne igre so dober način za popestritev večerov v krogu družine ali prijateljev, pa tudi za popestritev najdaljše noči v letu, če jo nameravamo preživeti doma in ne na kakšni bučni zabavi.

Veliko ljudi najraje silvestruje doma, z družino ali prijatelji, čeprav se ob pogledu na mestne trge, kamor se na najdaljšo noč v letu zgrinjajo cele množice, zdi, da je le malokdo ostal doma. Pa doma ne ostajajo le tisti, ki zaradi starosti ali bolezni ne morejo nikamor, tudi mlajše generacije se dobro počutijo v manjši, zaključeni družbi.

Na domači zabavi je seveda treba poskrbeti, da se družba ne začne dolgočasiti. Pogovori ob kozarcu vina ali soka ne morejo trajati v nedogled, tudi če so na kupu največje »raglje«, gledanje televizije pa ni ravno družabni dogodek (silvestrski program bodo v prvih dneh novega leta tako ali tako ponavljali še ničkolikokrat, zato ga lahko na starega leta dan oziroma večer brez slabe vesti preskočimo). Zakaj se ne bi enkrat za spremembo zabavali ob družabnih igrah kot so npr. Naseljenci otoka Catan? Igranje v copatah (udobje je na prvem mestu), ob kozarcu vina in praznično pogrnjeni mizi ima vsekakor svoje prednosti. Človek ne jezi se, Črni Peter, spomin, sestavljanke in podobne igrice so za marsikoga preteklost.

Similar Posts:

Releated

Čiščenje fasad izvajajo usposobljeni strokovnjaki

Čiščenje fasad je postopek odstranjevanja umazanije in drugih ostankov z zunanjih površin stavbe. Te površine je pomembno ohranjati čiste, da se ohrani videz nepremičnine in zaščiti stavba pred vremenskimi vplivi in drugimi poškodbami. Čiščenje fasad lahko opravite ročno ali z uporabo tlačnih čistilnikov in drugih strojev. Čiščenje fasad je specializirano opravilo, ki ga morajo opraviti […]

Katero kosilnico izbrati?

Pri izbiri kosilnice morate upoštevati velikost trate in vrsto trave. Če gre za veliko dvorišče, lahko vzdrževanje košnje s premajhnimi rezili vzame več časa kot košnja s kosilnico z daljšimi rezili. Po drugi strani pa, če je vaše dvorišče zelo majhno in imate občutljivo travo, bodo krajša rezila najbolje opravila svoje delo. Pri tej odločitvi […]