Igrali bi se, pa nas je sram

Menite, da so družabne igre namenjene samo otrokom in da so »nevredne« odraslega človeka? Škoda, kajti igra, takšna ali drugačna, je več kot samo način za preganjanje dolgega časa v prostih urah. Družabne igre so dober način za popestritev večerov v krogu družine ali prijateljev, pa tudi za popestritev najdaljše noči v letu, če jo nameravamo preživeti doma in ne na kakšni bučni zabavi.

Veliko ljudi najraje silvestruje doma, z družino ali prijatelji, čeprav se ob pogledu na mestne trge, kamor se na najdaljšo noč v letu zgrinjajo cele množice, zdi, da je le malokdo ostal doma. Pa doma ne ostajajo le tisti, ki zaradi starosti ali bolezni ne morejo nikamor, tudi mlajše generacije se dobro počutijo v manjši, zaključeni družbi.

Na domači zabavi je seveda treba poskrbeti, da se družba ne začne dolgočasiti. Pogovori ob kozarcu vina ali soka ne morejo trajati v nedogled, tudi če so na kupu največje »raglje«, gledanje televizije pa ni ravno družabni dogodek (silvestrski program bodo v prvih dneh novega leta tako ali tako ponavljali še ničkolikokrat, zato ga lahko na starega leta dan oziroma večer brez slabe vesti preskočimo). Zakaj se ne bi enkrat za spremembo zabavali ob družabnih igrah kot so npr. Naseljenci otoka Catan? Igranje v copatah (udobje je na prvem mestu), ob kozarcu vina in praznično pogrnjeni mizi ima vsekakor svoje prednosti. Človek ne jezi se, Črni Peter, spomin, sestavljanke in podobne igrice so za marsikoga preteklost.

Similar Posts:

Releated

Pomladno prezračevanje trave s prezračevalniki

Če želite imeti lep in zdrav travnik, ga morate negovati. Najbolj učinkovit način za ohranjanje kondicije vašega travnika je uporaba bencinskega prezračevalnika – vertikulatorja. Bencinski prezračevalnik trave omogoča, da se odstrani čopasta trava, mah in odmrle travne delce, kar izboljša absorpcijo hranil, zraka in vode v zemljo, kar pa pripomore k zdravim travnim koreninam. Prezračevalnik […]

številne različne otroške igrače

Najbolj priljubljene otroške igrače

Če izbirate igračo za svojega malčka ali malčka prijateljev, morate biti pozorni še na marsikaj drugega in ne zgolj na videz. Določene otroške igrače so namreč izjemno ljubkega videza, a morda niso najbolj primerna izbira glede na starost malega junaka. Ko kupujemo igrače za otroke pa seveda nismo pozorni samo na njihovo starost, temveč tudi […]