Igrali bi se, pa nas je sram

Menite, da so družabne igre namenjene samo otrokom in da so »nevredne« odraslega človeka? Škoda, kajti igra, takšna ali drugačna, je več kot samo način za preganjanje dolgega časa v prostih urah. Družabne igre so dober način za popestritev večerov v krogu družine ali prijateljev, pa tudi za popestritev najdaljše noči v letu, če jo nameravamo preživeti doma in ne na kakšni bučni zabavi.

Veliko ljudi najraje silvestruje doma, z družino ali prijatelji, čeprav se ob pogledu na mestne trge, kamor se na najdaljšo noč v letu zgrinjajo cele množice, zdi, da je le malokdo ostal doma. Pa doma ne ostajajo le tisti, ki zaradi starosti ali bolezni ne morejo nikamor, tudi mlajše generacije se dobro počutijo v manjši, zaključeni družbi.

Na domači zabavi je seveda treba poskrbeti, da se družba ne začne dolgočasiti. Pogovori ob kozarcu vina ali soka ne morejo trajati v nedogled, tudi če so na kupu največje »raglje«, gledanje televizije pa ni ravno družabni dogodek (silvestrski program bodo v prvih dneh novega leta tako ali tako ponavljali še ničkolikokrat, zato ga lahko na starega leta dan oziroma večer brez slabe vesti preskočimo). Zakaj se ne bi enkrat za spremembo zabavali ob družabnih igrah kot so npr. Naseljenci otoka Catan? Igranje v copatah (udobje je na prvem mestu), ob kozarcu vina in praznično pogrnjeni mizi ima vsekakor svoje prednosti. Človek ne jezi se, Črni Peter, spomin, sestavljanke in podobne igrice so za marsikoga preteklost.

Similar Posts:

Releated

Kako izbrati pravo motorno kosilnico za vašo zelenico?

Če imate zastarelo ali pokvarjeno kosilnico, ali pa jo kupujete prvič, se verjetno zavedate, da je na trgu veliko različnih motoriziranih kosilnic in izbira prave za vašo zelenico ni tako preprosta. Pri izbiri motorne kosilnice je nekaj ključnih stvari, na katere morate biti pozorni. Pomembno je, da preverite, iz kakšnega materiala je izdelana vrtna kosilnica. […]

Zakaj je lesena vrtna lopa dobra izbira?

Vrtna lopa je nepogrešljiv dodatek vsakega vrta, tudi pri nas jih lahko opazimo pri skoraj vsaki hiši. Vrtne lope prinašajo več prednosti, v katerih lahko uživamo vse leto. Če oklevate glede nakupa vrtne lope, se prepričajte, zakaj je prav lesena vrtna lopa popoln dodatek vašemu vrtu. Similar Posts: Igra, v kateri naseljujete neobljudeni otrok Catan […]