Odsesovanje prahu je zdravju koristno opravilo

Miha je obdelovalec kovin. Ko obdeluje kovine, vdihuje marsikaj. Delci, ki nastajajo pri obdelavi kovin, pa so nevarni in zdravju škodljivi. Tega se Miha ni zavedal. Do pred nedavnim, ki je v časopisu prebral članek o človeku, ki ima isti poklic. Med vsakodnevnim varjenjem, brušenjem, vrtanjem najprej ni opazil, da sploh kaj vdihava, potem pa so nastopile težave, ki jih je reševal pri zdravniku. Miha je zaskrbelo in pričel je z iskanjem rešitve. Prišel je do zaključka in rešitve, ki se ji reče odsesovanje prahu.

Odsesovanje prahu ga je potolažilo

Naš Miha je torej po prebranem članku najprej postal sila zaskrbljen. Kaj če tudi on zboli? Začel se je zavedati, kaj vsakodnevno vdihava. Vprašal se je tudi, kam se to odlaga. Verjetno nekje v telo. Kar zmrazilo ga je. Čeprav se je tolažil s tem, da občasno, ko je najhuje, nosi zaščitno masko in očala. Toda, v članku je lepo pisalo, da to ni dovolj. Sicer bolje kot nič, ampak da človek lahko vseeno hitro zboli. Potem pa je na spletu zagledal rešitev, ki se ji reče odsesovanje prahu. Potolažil se je in začel raziskovati dalje.

Naprave za odsesovanje prahu

Na spletu je naš raziskovalec odkril naprave za odsesovanje prahu. Na prvo mesto je postavil priljudno napravo. Preveril je, kaj vsebuje komplet, za katerega bo moral plačati malo več kot tisoč evrov, poleg pa še ddv. V komplet je všteta odsesovalna gibljiva roka, ki je dolga tri metre, njen premer pa meri 160 milimetrov. V njem je tudi ventilator, in sicer trifazni. Všteta je tudi napa, ki je oblikovana ergonomsko. In na koncu še stenska konzola za ventilator in roko. Ta naprava mu bo omogočila odsesavanje nevarnih delcev od obdelave kovin.

Nič ni predrago za zdravje

Potem se je Miha nekoliko zdrznil. Tisoč evrov in še nekaj. To pa ni malo denarja. Toda, ko je nekaj časa razmišljal, mu je cena v resnici postala smešno nizka. Spomnil se je, zakaj vse vsakodnevno zapravlja denar in koliko to nanese na leto. In v končni fazi sploh ni zdravo. Naprava, ki jo bo kupil, pa mu bo omogočila zdravje. In res je: prav nič ni predrago za naše zdravje, ki je samo eno in edino.

Similar Posts:

Releated

Google oglaševanje je učinkovit način pridobivanja strank

Google oglaševanje je eden izmed najbolj priljubljenih in učinkovitih načinov doseganja potencialnih strank na spletu. Z nameščanjem oglasov na straneh z rezultati iskanja v Googlu in drugih spletnih mestih, lahko podjetja dosežejo ljudi, ki aktivno iščejo njihove izdelke ali storitve. Oglaševanje v Googlu je lahko učinkovit način za usmerjanje prometa na vašo spletno stran, ustvarjanje […]

Koraki pri razvoju spletnih trgovin

Izdelava spletnih trgovin zahteva temeljit premislek in načrtovanje, od izbire prave platforme do vzpostavitve plačilnih vrat. V tem prispevku bomo podali nasvete za tiste, ki šele začenjajo svojo pot razvoja spletne trgovine. Čeprav se vzpostavitev e-trgovine v teoriji zdi odlična zamisel, morate pred začetkom delovanja opraviti nekaj pomembnih korakov. Najprej in predvsem morate ustvariti spletno […]