Odsesovanje prahu je zdravju koristno opravilo

Odsesovanje prahu je zdravju koristno opravilo

Miha je obdelovalec kovin. Ko obdeluje kovine, vdihuje marsikaj. Delci, ki nastajajo pri obdelavi kovin, pa so nevarni in zdravju škodljivi. Tega se Miha ni zavedal. Do pred nedavnim, ki je v časopisu prebral članek o človeku, ki ima isti poklic. Med vsakodnevnim varjenjem, brušenjem, vrtanjem najprej ni opazil, da sploh kaj vdihava, potem pa so nastopile težave, ki jih je reševal pri zdravniku. Miha je zaskrbelo in pričel je z iskanjem rešitve. Prišel je do zaključka in rešitve, ki se ji reče odsesovanje prahu.

Odsesovanje prahu ga je potolažilo

Naš Miha je torej po prebranem članku najprej postal sila zaskrbljen. Kaj če tudi on zboli? Začel se je zavedati, kaj vsakodnevno vdihava. Vprašal se je tudi, kam se to odlaga. Verjetno nekje v telo. Kar zmrazilo ga je. Čeprav se je tolažil s tem, da občasno, ko je najhuje, nosi zaščitno masko in očala. Toda, v članku je lepo pisalo, da to ni dovolj. Sicer bolje kot nič, ampak da človek lahko vseeno hitro zboli. Potem pa je na spletu zagledal rešitev, ki se ji reče odsesovanje prahu. Potolažil se je in začel raziskovati dalje.

Naprave za odsesovanje prahu

Na spletu je naš raziskovalec odkril naprave za odsesovanje prahu. Na prvo mesto je postavil priljudno napravo. Preveril je, kaj vsebuje komplet, za katerega bo moral plačati malo več kot tisoč evrov, poleg pa še ddv. V komplet je všteta odsesovalna gibljiva roka, ki je dolga tri metre, njen premer pa meri 160 milimetrov. V njem je tudi ventilator, in sicer trifazni. Všteta je tudi napa, ki je oblikovana ergonomsko. In na koncu še stenska konzola za ventilator in roko. Ta naprava mu bo omogočila odsesavanje nevarnih delcev od obdelave kovin.

https://www.youtube.com/watch?v=ptbCRv1EEuo

Nič ni predrago za zdravje

Potem se je Miha nekoliko zdrznil. Tisoč evrov in še nekaj. To pa ni malo denarja. Toda, ko je nekaj časa razmišljal, mu je cena v resnici postala smešno nizka. Spomnil se je, zakaj vse vsakodnevno zapravlja denar in koliko to nanese na leto. In v končni fazi sploh ni zdravo. Naprava, ki jo bo kupil, pa mu bo omogočila zdravje. In res je: prav nič ni predrago za naše zdravje, ki je samo eno in edino.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.