Vrtec (1806 m)

Zapeljite se v Staro Fužino do mostu, kjer stoji kapelica. Tu zavijte levo, kot da bi hoteli peljati v Voje. Na odcepu ne zavijte tja, ampak nadaljujte naravnost do naslednjega odcepa, ki vodi proti Vogarju. Tu zavijte močno desno in kmalu vas bodo oznake opozorile, da ste v Triglavskem narodnem parku, in sicer na odcepu, na katerem piše Planina pri jezeru (1453 m).
Tu na primernem mestu pustite avtomobil in se odpravite po udobnem kolovozu. V slabi urici boste prišli na Planino pri jezeru in naprej v smeri planine Viševnik ali planine Ovčarija v smeri Sedmerih Jezer. Že v dobre pol ure boste na slikoviti planini Viševnik, od koder se odpre prvi pogled na vrh. Nadaljujte v smeri Sedmerih jezer. Ko se bo steza začela spuščati, postanite pozorni. Pri prvem dobro označenem razcepu poti krenite levo navzdol proti planini Ovčarija. Ko se bo pot poravnala, krenite levo v brezpotje. Vrh bo pred vami. Med ruševjem boste našli prehode do sedelca med Grivo in Vrtcem. V pol ure ga boste dosegli, z njega pa krenite desno navzgor. Sledite prehodnemu svet, vendar nikoli levo, da ne bi zašli v trave. Tik pod vrhom se pokaže uhojena stezica in težav je konec. Sledi še nagrada, in sicer od Krna na zahodu, Črne prsti na jugu in Triglava v bližini, skratka, je že kar preveč. Bolje bo z zemljevidom Julijskih Alp v roki kot s temle opisom uživati na lepem travnatem vrhu. Za sestop priporočam isto pot.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.