Dolina sedmerih jezer

Zemljevid Julijske Alpe – vzhodni del vam bo povedal, da je poti do tod veliko in da jih največ vodi iz Bohinja. Do tam se morate najprej pripeljati, potem dalje do Stare Fužine do mostu, kjer stoji kapelica. Tu zavijte levo, kot da bi hoteli v Voje. Na odcepu ne zavijte tja, ampak nadaljujte naravnost do naslednjega odcepa proti Vogarju. Tu zavijte močno desno in kaj kmalu vas bodo oznake opozorile, da ste v Triglavskem narodnem parku pri odcepu, na katerem piše Planina Jezero (1453 m).
Tu na primernem mestu pustite avtomobil in se po udobnem kolovozu odpravite navzgor. V slabi urici boste prišli na Planino pri jezeru in potem na planino Dedno polje, ki je samo dobre pol ure hoda oddaljena od tod. Pot se vzpenja tako počasi, da boste komaj opazili, kdaj se boste povzpeli na 1560 metrov visoko Dedno polje. Tu je veliko smerokazov. Sledite oznakam proti planini Ovčarija (1660 m), ki jo boste dosegli in zapustili v slabi uri. Tu se odločite, kod se boste podali do Dvojnega jezera – ali čez Prode ali čez Štapce. Predlagam prvo moznost, po drugi pa se raje vrnite. V kaki urici boste pri Dvojnem jezeru s planinsko postojanko. Ko se boste malo odpočili, bo nadaljevanje odvisno od vas: ali po Dolini sedmerih jezer ali po že opisani poti. Lepo doživetje bo to. Ob vrnitvi na planini Ovčarija krenite preko planine Viševnik (1615 m), ker je zelo slikovita, in od tod mimo planine Jezero proti izhodišču.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.