Brdo (2000 m)

Nezahteven, a zelo lep vrh v Julijcih je Brdo (2000 m) in je zelo podobno Debeli peči pa še v njeni neposredni bližini je. Na pot boste krenili torej skozi Bled na Pokljuko. Če boste izbrali izhodišče Mrzli studenec, potem boste na razcepu, ki vodi levo v Bohinj, zapeljali desno ob oznakah za Lipanco. Če boste začeli pri spomeniku, se boste peljali še do Rudnega polja, mimo vojašnice in takoj za njo desno na makadam. Peljite se tako daleč, da boste preckali smučišce in se potem celo malo spustili. Pri spomeniku padlim partizanom se pripravite za pot in krenite po poseki proti Blejski koči na Lipanci. Od te krenite proti Debeli peči in po strmem delu poti vas bo smerokaz prav na vrhu tega dela odvedel na pravo pot. Pot vas bo vodila nekaj časa med borovjem. Tu se že odpirajo razgledi proti jugovzhodu vse tja do Ratitovca. Kmalu bo tudi borovja konec, vi pa boste začeli premagovati strmino, ki je bo za kakih 20 minut. Na grebenu vas čaka nagrada s prelepim razgledom na najvišje vrhove Julijcev. Tu po nekajminutnem predahu zavijte desno navzgor in v četrt ure boste na cilju (na sliki). Razgled je domala enak tistemu z Debele peci. Vzemite si čas in zemljevid Julijcev in uživajte.
Sestopite lahko po isti poti ali pa jo mahnete proti vzhodu, torej proti Debeli peči. Čez kake četrt ure boste prišli na pot z nje.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.