Slap Čedca (1400 m)

je s svojimi 130 metri najvišji v Sloveniji in pada čez rdeckasto steno dalec pod Kočno na Jezerskem. Jasno je torej, do kam se morate pripeljati, namreč na Jezersko. Ko boste na desni opazili veliko rdečo oznako za Češko kočo, ji sledite in po ozki asfaltirani cesti peljite še kilometer. Smerokaz pri Makekovi kmetiji bo pokazal pot levo proti Češki koci. Bodite vztrajni in se peljite dalje naravnost, čeprav bo asfalta zmanjkalo. Na desni boste opazili prvo oznako za slap. Ne dajte se preslepiti, ampak se peljite še nekaj sto metrov po cesti do skoraj pravokotnega desnega ovinka, kjer boste opazili napis Veliki vrh. Nič ni narobe. V tem ovinku zapeljite levo in pred vami bo oznaka za slap. Tu se zdaj odpravite po označeni poti najprej po gozdu in nato med rušjem, kjer boste že zaslišali slap in ga čez nekaj trenutkov tudi zagledali.
Še kakih dvajset minut hoje in že boste na dolgem snežišču zbitega snega. Le sprehodite se po njem, vendar se le svoji opremi primerno odločite, koliko se boste približali slapu. Ugotovili boste, kako se da tudi poleti kar prijetno ohladiti na snegu, pa še prav prijetno se boste lahko zabavali z drsanjem v kratkih rokavih in kratkih hlačah. Za hojo v nobenem primeru ne boste porabili več kot uro, pa če ste še tako slab hodec. Poskusite!

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.