Konj (1803 m)

Nanj se da priti iz več smeri. Najbolj prijeten je pristop z Velike planine, kamor se pripeljete z gondolsko žičnico. Pot nadaljujte pod dvoosedežnico do prvega kolovoza, zavijte levo nanj in nadaljujte do dveh bajt ter med njima dalje do lese in na planino Konjščica. Tu boste že zagledali svoj vrh. Na desni je Konj in na levi Rzenik. Smerokaz usmerja na planino Dol (1308 m). Ne bojte se, saj ste na pravi poti, čeprav se boste kar strmo spuščali. Po desestih minutah boste prišli do ceste med velikim hlevom na desni in nekoliko manjšo bajto na levi in na smreki opazili napis, ki vas bo obvestil, da boste ze čez eno uro na vrhu. Razgled na kamniške hribe je bil doslej, razen med spuščanjem na planino Dol, prelep. S seboj imejte zemljevid Grintovcev, da vam ne bo težko prepoznati vrhov, ki so od tod videti precej drugačni kot iz doline.
Po 45 minutah hoje po gozdnati stezi, ki je sem ter tja skalnata, se na planini Rzenik (1654 m) odpre razgled na istoimenski vrh na levi (1833 m) in na Konja na desni, ki je 30 metrov nizji. Pot, ki je zdaj bistveno manj pokonci, kot je bila doslej, po dvajsetih minutah doseže vrh. Razgled poplača trud. Podrobnosti boste našli na zemljevidu, in sicer tudi za sestop, ki je lahko po pristopni poti ali po Dolškem grabnu, ki vzame dobro uro.
Pot se konča prav tam, kjer ste na zacetku stopili na žičnico.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.