Lisca (948 m)

V Rimske Toplice se boste morali pripeljati in v blizini zdravilišča zaviti čez ozek most ter nato desno v smeri Jurkloštra. Kmalu potem, ko boste na desni strani ceste opazili zanimivo plastiko v obliki rož, postanite pozorni na lesen most pri ribogojnici. Zapeljite čezenj in nadaljujte do manjšega zaselka ter v krizišču desno. Večje poslopje in markacija na toplarju kažeta pravo pot. Tu že lahko na primernem mestu pustite avtomobil in se ob oznakah odpravite na nekoliko daljši pohod ali pa nadaljujete vožnjo po dovolj dobri cesti navzgor. Kmalu se boste zapeljali mimo kmetije in na desni zagledali cerkvico. Sv. Lovrenc je to in do tja se zapeljite na zahodno stran, kjer bo konec vožnje. Smerokaz vas bo obrnil na dveurni pohod proti vzhodu. Pred vami se bo že videla Lisca. Po vzhodnem pobočju se spustite navzdol, malo po cesti in kar naravnost po travniku navzgor. Na začetku gozda ali na koncu travnika boste ob kolovozu ponovno opazili markacije. Težav z orientacijo zdaj ne bo več. Pri kmetiji, kjer vas bo smerokaz zasukal desno, boste nekaj časa stopali po cesti in se celo malo spustili. Ko se boste zopet začeli vzpenjati, boste prečkali cesto, ki pelje na vrh, nekaj časa celo stopali po asfaltu in zopet zavili na pot, se povzpeli do cerkvice in tu zasopihali v zadnji vzpon proti razglednemu vrhu. Kaj vse se bo videlo, boste našli na zemljevidu Posavskega hribovja.
Sestopite lahko po isti poti, lahko se dogovorite s kom, ki mu je manj do hoje, da vas počaka s prevozom na vrhu, tretja možnost pa je, da sestopite po eni od označenih poti.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.