Uporabne funkcije pametnih zapestnic

Uporabne funkcije pametnih zapestnic

Zadnje čase je možno opaziti velik porast različnih pametnih naprav. Zelo popularne so ravno ure omenjene vrste, saj imajo vgrajenih veliko funkcij modernih mobilnikov. Vedno bolj pogosto pa lahko vidimo ljudi, ki nosijo pametno zapestnico. To so majhne napravice, ki so do neke mere nadomestile navadne ročne ure. Zaradi svojih funkcionalnosti pa jih lahko uporabimo na različne načine, ki jih morda še ne poznamo. V tem članku bomo opisali nekaj osnovnih in uporabnih zmožnosti, ki jih imajo zapestnice z vgrajeno moderno tehnologijo.

Pametna zapestnica
Vedno bolj pogosto pa lahko vidimo ljudi, ki nosijo pametno zapestnico.

Poiščimo izgubljene naprave

Vsakemu izmed nase se je že zgodilo, da je izgubil ali založil telefon, ključe od avtomobila, daljinski upravljalnik od garažnih vrat ipd. To je zelo nevšečno, saj lahko zapravimo veliko časa, preden nam uspe izgubljen predmet najti. Nekatere pametne zapestnice imajo vgrajeno funkcijo, ki je namenjene iskanju našega telefona. Tako lahko pozvonimo oz. pokličemo naš mobi, da ga lažje najdemo. S tem pa si prihranimo veliko časa. To je tudi razlog, da je priporočljivo povezati naš pametni telefon in zapestnico.

Merjenje telesne aktivnosti

Dandanes lahko izbiramo med mnogimi različnimi aplikacijami za telefon, kar se tiče merjenja telesne aktivnosti. Na žalost pa smo v večni primerov omejeni na štetje korakov. To je sicer zelo uporabna funkcija, ni pa dovolj natančna, če se želimo poglobiti v doseganje športnih rezultatov. 

Pametna zapestnica je idealen pripomoček za ohranjanje kondicije, zaradi številnih funkcij, kot so:

  • Merjenje srčnega utripa
  • Merjenje korakov
  • Izračun razdalje, ki smo jo pretekli ali prehodili

Preko priložene aplikacije, ki jo uporabimo na zapestnici ali pametnem telefonu, pa nam lahko sama naprava predlaga korake za izboljšanje naše kondicije. To stori tako, da izračuna različne lastnosti naše fizične aktivnosti. Lahko bi rekli, da je pametna zapestnica lahko neke vrste osnovni pomočnik za ohranjanje zdravja.

Merjenje kvalitete spanca

Spanec je eden izmed najbolj pomembnih človeških aktivnosti, kar jih obstaja. Temu je tako, saj predstavlja regeneracijsko obdobje za naše telo, kot tudi um. Če nimamo kvalitetnega spanca, nam to lahko povzroči veliko težav, kot so nizek nivo energije, razdraženost, nepravilna prebava ipd.

Preberite si še naslednji članek: Prenosniki za igranje najbolj zahtevnih iger

Pametna zapestnica pa ima zmožnost merjenja kvalitete našega spanca. Tako lahko ugotovimo, če dosegamo stanje globokega spanca. Obenem pa bomo tudi seznanjeni z delovanjem našega srca in telesne temperature med spanjem. Na podlagi teh podatkov, pa bomo lahko pričeli bolje razumeti, kako se ponoči bolje spočiti.

Odlične pametne ure in zapestnice ponuja podjetje Wayteq. V ponudbi pa lahko tudi izbiramo med odličnimi navigacijami za raznovrstna vozila.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.