Porast obnovljenih in kompatibilnih tonerjev

Porast obnovljenih in kompatibilnih tonerjev

Obnovljeni in kompatibilni tonerji so začeli uspešno nadomeščati klasične kartuše. Čedalje več posameznikov in podjetij se odloča za nakup laserskih tiskalnikov, ki omogočajo številčnejše razmnoževanje dokumentacije z razmeroma nizkimi stroški tiskanja. Obenem ne prihaja do pack ali napak pri tisku, saj tiskalnik ne uporablja tekočega črnila, temveč poseben prah, ki ga z laserjem vžge na papir. Originalni izdelki so bili v preteklosti zelo dragi, zato so kupci raje posegali po brizgalnih napravah. Dandanes so na trgu vse bolj prisotni obnovljeni in kompatibilni izdelki, ki so cenovno ugodnejši in obenem enako kvalitetni, kot originalni.

Uporaba tonerjev

Za primer bomo vzeli Canon toner, ki je na voljo v originalni, obnovljeni in kompatibilni različici. Vsebuje poseben prah različnih barv, ki se s pomočjo laserja zapeče na papir. Nov Canon toner omogoča hitrejše, številčnejše in boljše tiskanje, od klasičnih kartuš za brizgalne tiskalnike. Odlikuje ga tudi daljša življenjska doba in manjša količina morebitnih napak in okvar. Daljšo življenjsko dobo ima tudi zato, ker se črnilo navkljub manj pogosti rabi ne more zasušiti. Tonerji namreč ne vsebujejo tekočega črnila, tako kot kartuše za Canon, temveč prah. Slednji je bolj odporen na manj pogosto rabo in na slabše pogoje shranjevanja.

Obnovljen ali kompatibilen Canon toner

Kompatibilni model je ustvarjen s strani tretjih proizvajalcev in povsem ustreza modelu in znamki tiskalnika. To pomeni, da za manj denarja dobimo popolnoma ustrezen in neoporečen izdelek. Od originalnih je lahko tudi do trikrat cenejši. Obnovljeni Canon toner je bolj prijazen do narave, saj je recikliran, na novo napolnjen in obenem visoko kvaliteten. Raziskave so pokazale, da obnovljeni tonerji velikokrat omogočajo številčnejše tiskanje, saj so bolj napolnjeni.

https://www.youtube.com/watch?v=Ukoni5tXVyk

Zakaj toner in ne kartuša?

Res je, da je Canon toner dražji od kartuše, vendar obenem omogoča številčnejše tiskanje. Navkljub večji začetni investiciji, se na dolgi rok bolj izplača. Primeren je tudi za manjša gospodinjstva, ki manj pogosto tiskajo. Poseben prah ima namreč znatno daljšo življenjsko dobo od črnila. Laserska naprava omogoča hitrejše tiskanje, kar pomeni, da večjo količino dokumentacije natisnemo v razmeroma kratkem časovnem okviru.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.