Kriška stena

Pripeljati se morate v Kranjsko Goro, zaviti na cesto na Vršič in nadaljevati mimo gostišča Jasnica ob reki Pišnici. Kmalu se začnejo znameniti vršiški ovinki. Veliko jih ne boste obrali, saj je konec vožnje pri tretjem ovinku. Tu pustite avto in jo mahnite proti Koči v Krnici. Lahko greste do nje ali nadaljujete po sredini doline, kjer bo kaj kmalu treba natakniti smuči z oblogami.
Pot se vseskozi vzpenja in ne popusti, celo nasprotno, srednji del je kar strm, tako da je zavijanje s smučmi na trenutke kar zoprno. Svet čez dobre pol ure vendarle postane bistveno prijaznejši. Na desni za vami so police Prisojnika in nad vami razdrto ostenje Razorja, ki ima kar pravšnje ime. Pred vami se odpira slikovita Kriška stena in na levi pobočje Velike Dnine pod Špikom. Verjetno se boste vprašali, kako se imenuje gora, katere del je zgrmel v dolino. To je Dovški Gamsovec.
Če se boste ozrli proti severozahodu, se bo res lepo videl Dobrač s slikovitim pobočjem. Potem je še slabe pol ure do konca strmine na nekako 1900 metrih nadmorske višine. Ob skalnih balvanih, ki mole iz snega, malo pocijte in se okrepčajte, da bo več moči za spust, ki ga bo okoli 900 višinskih metrov. Ta izlet seveda ni primeren samo za turne smučarje, ampak je Krnica prelep zatrep, ki ga lahko obišče vsa družina, čeprav ni najbolj izurjena za gore.

Similar Posts:

Releated

Mala Mojstrovka

Skozi Kranjsko Goro se zapeljite na Vršič po 24 serpentinah in parkirajte 1611 metrov visoko. Skrbno se pripravite, ne pozabite na pohodne palice, in jo mahnite proti zahodu. Natanko nad vami, vrha se ne vidi, je Mala Mojstrovka. Pot najprej vodi v redkem borovju, ki pa kmalu izgine. V dobre pol ure je udobne kamnite […]

Krnsko jezero

Peljite se skozi Kranjsko Goro na Vršič. Že tu lahko občudujete vršace. Potem se boste mimo spomenika Julijusa Kugyja in izvira Soče spustili v Trento. Tudi tod se da marsikaj videti. Kmalu po vasi Soča vas bodo table opozorile na korita Sočce. Ustavite se in si oglejte to naravno zanimivost. Še malo in smerokazi vas […]