Snežnik

je pravi kralj med notranjskimi vrhovi. Ob lepem vremenu se ga vidi z marsikaterega vrha in šele z njegovega vrha se vidi, nad kako velikim podnožjem vlada.
Kako priti na vrh? Ilirska Bistrica je mesto, ki Slovencem zagotovo ni neznano.V njenem središču je dobro označena pot. Na tabli piše Sviščaki. Tu bodo avtomobil zamenjale noge, ki pa morajo biti kar dobro obute, vendar v ne pretežko planinsko obutev, saj pot ni zahtevna. Najprej vodi kako uro po gozdu, ko pa pokuka iz njega in se odpre pogled proti severu, široka skalnata. Po pol ure boste zavili v ruševje, ki pa bo čez kakšnih petnajst minut postalo zelo nizko in odprl se bo prvi lep razgled po notranjskih gozdovih. V četrt ure boste ze pri postojanki domala na vrhu. Skok na vrh ob lepem vremenu traja le nekaj sekund in ze se odpre razgled po skoraj vsej Sloveniji, delu Hrvaške in vse tja do morja na jugu. Če ne boste sami vedeli, kateri hrib gledate, vam bo dobro označena kovinska plošča v veliko pomoč in še zelo pregledna je.Sestop je edini pameten po poti pristopa.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.