Orglice

Danes ne bo težko najti izhodišča za lepo in ne predolgo turico, ki pa jo lahko podaljšate. Zapeljite se proti Kamniški Bistrici, torej mimo spodnje postaje zičnice na Veliko planino in v enem od levih ovinkov zapeljite čez kamnit mostiček, kjer je mogoče pustiti avtomobil. Tu je struga rečice Bele, ki je nekje bolj, nekje manj vodnata. Pripravite se za enourni sprehod po dolini Bele, ki leži med Zeleniškimi špicami in Rzenikom. Ob lepem vremenu je prekrasen razgled na omenjena ostenja, da prelepega gozda niti ne omenjam posebej. Poti se ne da zgrešiti, čeprav so markacije bolj slabo vidne. Po kakšni uri hoje vas pritegne šumenje slapa, kajti oglašajo se Orglice. Tu se tura za manj »navite« konca, telesno bolje pripravljeni pa imajo možnost pot nadaljevati proti Kocbekovi koči na Korošici (1808 m), do koder je še pošteni dve uri hoda.
Ko se vrnete do ceste, si v dolini reke Bistrice oglejte še globoko sotesko Predaselj, ki je le nekaj sto metrov naprej proti domu v Kamniški Bistrici na levi strani.
Pot lahko nadaljujete po desnem rečnem bregu vse do doma v Kamniški Bistrici. Če je še kaj volje in moči, lahko nadaljujete še kakšen kilometer po makadamski cesti do spominskega parka, posvečenega ponesrečencem v tem delu gora.
Zemljevid Kamniško-Savinjskih Alp je tudi tokrat dobrodošel.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.