Kofce gora (1967 m)

Že ime pove, da stoji nad priljubljenimi, ne samo pri tržiških planincih, Kofcami (1488 m). No, če boste hodili z zemljevidom v roki, potem bo pravi zemljevid Karavanke – osrednji del. Poiščite Tržič, nato po Dolžanovi soteski nadaljujte do Jelendola in levo po makadamski cesti še kakšnih pet kilometrov, nato pa bodite pozorni na oznake. Tu pustite avtomobil in se pripravite za hojo. Nekaj več kot 20 minut bo minilo, ko boste pri koči. Uhojena pot vas bo vodila mimo nje, kot bi šli na Veliki vrh, vendar bo na zahodni strani pobočja, kmalu potem, ko boste prišli do nizkih borovcev, na skali pisalo, da leva steza vodi na Veliki vrh, desna pa na Kladivo. Odločite se za drugo možnost in po dobre pol ure boste na vrhu. Na njem se lahko odločite, ali boste nadaljevali desno proti Kladivu (2094 m) in morda še dalje, saj pot vodi vse do Tolste Košute na koncu dolgega grebena. Naslednja izbira je lahko Veliki vrh in nato sestop.
Ta izlet je primeren za prav vse vrste planincev, tudi za tiste, ki se imajo za izletnike. Zakaj? Pot do postojanke je lepa, ni naporna in vodi po čudovitem gozdu, malo pred postojanko pa se odpre prelep razgled in za manj pripravljene pohodnike je tu lahko tudi cilj.

Similar Posts:

Robert Dans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.